Novosti‎ > ‎

Udruga Ruka Šapi Pula

objavio 26. srp 2015. 23:21 Udruga Šapa u srcu   [ ažurirano 26. srp 2015. 23:30 ]
Udruga Ruka Šapi je bila kod nas u posjeti kada su dobili ovu dojavu užas jedan, pa kakvi su to ljudi da odgajaju ovakvu djecu. Molim vas pomozite curama iz udruge da skupe za račun ovih maca koji sigurno neće biti mali, pokažite svoje veliko 
srce kao što ih i Sanja pokazuje za sve te jadne životinjice i na ni jednu dojavu se ne ogluši i ide daleko iznad svojih mogučnosti.Što napraviti kada dobiješ ovakvu dojavu, a udaljen si 200tinjak kilometara (bili smo u posjeti udruzi Šapa u srcu) i znaš da se nećeš vratiti u Istru do kasno navečer? Odradiš sve što ti je bilo u planu i na povratku kući, debelo nakon ponoći, po mrklom mraku ideš pokupiti polomljene mačiće dok ti dvije djevojčice plaču da im vratiš mace. Smještaš ih u Happy Zoo u 02h ujutro, očistiš sasušenu slinu, krv i ostale izlučine sa njihovih njuškica, opskrbiš ih vodom i pašteticama, gledaš kako preko 3 minute ne prestaju piti, a onda se krenu daviti u hrani iako su im vilice totalno smrskane. Tada se sjetiš da su u takvom stanju zbog potomaka tvoje vrste i obuzme te sramota kakvu ne možeš riječima opisati. Dođe ti da se rasplačeš od muke, ali se suzdržavaš jer, eto, suze ti neće pomoći.

Uspjeli smo saznati da u takvom stanju nisu od jučer, već neko vrijeme te da im jučerašnji “pad“ sa balkona nije bio prvi..
Maleni imaju polomljene vilice, bronhitis, upalu očiju i dišnih puteva, krcati su buha, dehidrirani i izgladnjeli, a manji crno-bijeli mačić vjerojatno ima i slomljenu zdjelicu. Veterinarski su zbrinuti, dobili su sve moguće lijekove, a uskoro ćemo napraviti i rtg. Ne znamo kakav će biti ishod njihovog oporavka, ali nadamo se najboljem. 
Ukoliko je netko u mogućnosti donirati malenima i/d paštetice i/ili kunice za liječenje, njima bi to značilo život. Kontakt za dogovore oko primopredaje je 099 6708 275, a uplatu možete izvršiti na račun Udruge sa naznakom “mačići-Žminj“:

IBAN HR3524840081105307250

Hvala.